Blog 21-2-2013 Hanna

Blog 21-2-2013  Hanna

Alphen aan de Rijn

Afgelopen zondag deed ik nog even de tv aan en kwam terecht in een interview van Jan van der Bosch met Hanna Postma.
Hanna was neergeschoten door Tristan. Je weet het vast nog wel toen hij in het winkelcentrum in Alphen aan de rij een bloedbad aanrichte.
Twee van haar vriendinnen kwamen daardoor om het leven. Ze was zelfs nog in staat om iemand onder de rolluik van de Kruivat te trekkenen die daardoor nu nog leeft. Hanna verbleef daarna 3 weken op de IC van het ziekenhuis en het was maar de vraag of ze het zou overleven. Uiteindelijk kwam ze in een rolstoel terecht met een dwars lezing en ook haar ene arm doet het niet goed.

Wat ik nou zo wonderlijk aan Hanna vindt is dat ze tijdens het drame naar Jezus riep en ook in de dagen daarna bleef ze zich richten op God.
In haar verhaal gebruikt ze heel vaak het woord wonder en al gauw zou je denken  dat ze daarmee bedoeld in de eerste plaats dat ze weer zou genezen. Maar Hanna gebruikt het woord wond vooral als ze praat over dat ze merkt dat God bij haar is en dat ook aan haar laat merken.
Hanna zegt dan ook:"er zijn zoveel wonderen al jij je ogen er maar voor open hebt." 
Ze bedoeld dan voorla dat er zoveel momenten zijn dat je kan merken dat God erbij is.
Ze sluit haar gebeden altijd af dat ze daar ook voor mag hebben.
Hanna zegt:"Misschien is het grote wonder wel dat ik het kan volhouden." Jan vraagt haar:"neem je God iets kwalijk?" en ze antwoord daar op :
" nee zeker niet maar ik begrijp het niet." en dat is heel eerlijk want dat is iets wat voor ons ook heel moeilijk is, de waarom,s van ons leven kunnen ons compleet blokkeren als we ze nie aan God kunnen geven en weten dat Hij erbij is. Jan vraagt dan nog:" wat wil je de mensen zeggen die het niet meer zien zitten?" en ze zegt ze iets heel moois:"Onderdruk dat gevoel niet neem het serieus, maar geef het aan God, naast dit gevoel is er een andere kant. Ik geloof dat Hij in elke mens iets van hoop en vertrouwen heeft gelegd. We zijn toch allemaal naar Gods beeld geschapen. Het kan niet zijn dat het gevoel van het niet meer zien zitten alomvattend is, er moet iets naast zijn. Maar neem het wel serius ge het niet onderdrukken of tegen vechten, maar ga de ruimte zoeken naar dat kleine bloempje dat misschien tussen de rotsen van hoop groeit."

Een echte geloofsheld die Hanna, hoop dat ik ook altijd in elke situatie naar Jezus blijf roepen.
En ja Hij is erbij ook in onze situatie en ook in de jouwe dat is iets wat je zeker mag weten.

myShepherd 21-22013 Theunus Herder
Date / Time
 
Hoofd menu
· Links
· HOME
» Preken
» blog
Welkom
Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven en een email ontvangen zodra er wijzigingen zijn in de website?

Meld u HIER aan en laat uw email achter.
herder
Film Menu